2017-07-25 13:25:24• hírek • Kocsis Zoltán

Nem sok babér termett a FCSB ellenfelének eddig a románok ellen

Negyvenezer szurkolót várnak kedd este a Nemzeti Arénába, a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában tehát remek kulisszák előtt fogadhatja a FCSB a cseh Viktoria Plzent.

Két győzelemmel kezdte a bajnokságot a FCSB, amelyet a jelek szerint nem viselt meg, hogy tucatnyi játékost veszített a nyáron, akik helyére hét másikat igazolt. A cseh pontvadászat még nem kezdődött el, így a Plzen pihentebb talán, de a szezonbeli első tétmérkőzésen elképzelhető, hogy nehezebben veszik fel a ritmust a játékosok.

A Plzennek amúgy sem megy román csapatok ellen. Eddig találkozott a Petrolullal és az Astrával, de két vereség mellett csak két döntetlent tudott elérni. Három éve a Petrolul volt az, amely búcsúztatta őket az Európa Liga selejtezőjében – 2011 óta ez volt az egyedüli olyan szezon, amelyben a Viktoria nem jutott be valamely európai kupa csoportkörébe. Előtte - 2011-ben és 2013-ban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepeltek, ahol olyan ellenfeleik voltak, mint a Barcelona, a Milan, a Manchester City és a Bayern München.

A FCSB-nek valamivel jobb a mérlege a csehek ellen: nyolc meccsen két győzelem, négy döntetlen és két vereség a Sparta és a Slavia Prága ellen.

A két gárda keretét összehasonlítva a mértékadó transfermarkt.de szerint a csehek csapata 24,8, a románoké 19,85 millió eurót ér. Ezzel szemben a Plzen legértékesebbje a 29 éves középpályás, Tomas Horava, akit 2,5 millió euróra taksálnak, míg a FCSB-é a 3 millió eurót érő Denis Alibec. Ami viszont a nyári új szerzeményeket illeti, a Plzen Ales Cermakért fizette a legtöbbet, egy millió eurót a Sparta Prágának, míg a bukarestiek 750.000 eurót pengettek ki Constantin Budescuért az Astrának.

Amint azt a fenti számok is mutatják, kiegyensúlyozott párharcnak ígérkezik a FCSB és a Plzen párosa, meglepetés lenne, ha már a keddi első meccsen eldőlne a továbbjutás.

Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör, első mérkőzés:
FCSB – Viktoria Plzen 20.30 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: